Käkkirurgi

Käkkirurgi är en specialitet som omfattar flera olika behandlingar och ingrepp. Teamet av medarbetare har mycket lång erfarenhet och bred kompetens inom både sjukhusbunden kirurgi och privat vård och vårt forsknings- och evidensbaserade synsätt sätter en klar och tydlig prägel på det kliniska arbetet. Våra kirurger är bland de mest erfarna i Skandinavien rörande avancerad dentoalveolär käkkirurgisk behandling inklusive behandlingar med dentala implantat. Läs mer om käkkirurgi samt käkoperationer och ta del av vanligt förekommande frågor och svar inom området.

Exempel på behandlingar inom käkkirurgi

  • Installation av tandimplantat i käkbenet. Läs mer om implantatbehandlingar.
  • Borttagande av visdomständer som bara delvis vuxit fram och inte får plats samt andra komplicerade tandborttagningar
  • Behandling av slemhinneförändringar, cystor och tumörer i munhålan
  • Behandling av olika typer av inflammations- och infektionstillstånd i mun- och käke
  • Diagnosticering av olika förändringar i munhålan
  • Kirurgisk behandling av käkledssjukdomar
  • Utredning och behandling av felställningar i käkarna, så kallad anomalikirurgi.

Käkoperation – Före och efter

Du som patient behöver oftast inte förbereda dig då de flesta ingreppen inom käkkirurgi utanför sjukhusmiljö sker under lokalbedövning som brukar kombineras med smärtstillande medicin och vid behov lugnande medel.

Efter käkoperationen

Efter operationen får du information om den förväntade läkningsprocessen. Det är normalt med värk och svullnad några dagar efter operationen. Du bör dock kontakta kliniken om:

  • Du får feber, frossa eller blir allmänpåverkad
  • Du fortfarande har värk och svullnad efter en vecka
  • Du blöder mycket trots försök att stoppa blödningen

Ta del av våra råd till dig som har genomgått en käkoperationlänk till annan webbplats.

Vad krävs av en käkkirurg?

För att vara verksam som käkkirurg krävs en av Socialstyrelsen godkänd specialistutbildning. GHP Specialisttandläkarna har samlat några av landets mest välmeriterade kirurger inom både sjukhusbunden käkkirurgi och privat vård för att ge dig som patient maximal trygghet och kompetens.

Käkkirurgi – Kostnad

Kostnaden för käkkirurgi baseras på vilken typ av behandling som du kommer att genomgå. Som patient hos oss på GHP Specialisttandläkarna får du alltid ett kostnadsförslag innan.

Om du söker kontakt med en käkkirurg

Vänd dig till oss på GHP Specialisttandläkarna. Du är alltid välkommen att kontakta oss för att få mer information om en specifik behandling eller ställa andra frågor. Vi erbjuder käkkirurgi i Stockholm, Nacka och Norrköping.

 

 

Följande av våra kliniker erbjuder Käkkirurgi

Våra behandlingar

GHP Specialisttandläkarna har varit verksamma med specialisttandvård i över 30 år. Vi är specialister inom bettfysiologi, endodonti, käkkirurgi, protetik och paradontologi och har lång erfarenhet av specialisttandvård. Vi arbetar med den senaste tandtekniska teknologin och inom koncernen rymmer även GHP Tandteknik som är ett fullservicelaboratorium. Det innebär att vi har hela flödet inom oss och kan därför kvalitetsäkra vaje del.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.