Oral Protetik Tandersättning

Knut Moldenes
ST-Tandläkare

 

Hör Knut Moldenes berätta om sitt arbeta på GHP Specialisttandläkarna som ST-Tandläkare inom oral protetik

Oral protetik är ämnesområdet som representerar rehabilitering inom tandvården. Med det menas att man, med någon form av protes, ersätter en förlorad vävnad. Oftast avses behandling för att ersätta en del av en tand, eller som ersättning för en eller flera tandförluster. Orsaken kan vara karies, parodontit (tandlossning), andra infektioner i eller runt tändernas rötter, avsaknad av tandanlag, olycksfall mm.

Målet med en protetisk rehabilitering, oavsett omfattningen, är att återställa till en normal tuggfunktion och ett normalt utseende. Partiell eller total tandlöshet är ett allvarligt funktionellt och socialt handikapp. De protetiska ersättningarna kan vara fasta eller avtagbara. Fasta ersättningar på egna tänder utgörs av kronor eller broar. Fasta ersättningar kan även vara förankrade på implantat (titanskruvar). Avtagbara proteser kan utgöras av en hel över- eller underkäksprotes som ersätter en hel tandrad, eller en partialprotes som ersätter en eller flera tänder i samma käke. En del av protetiken är inriktad på estetiska förändringar.

Vid vårt eget tandtekniska laboratorium, som är integrerat i kliniken, använder vi högkvalitativa material, moderna framställningsmetoder och digitala hjälpmedel.

GHP´s specialistkliniker inom tandvården är organiserade för att leverera bästa möjliga kvalitet i vård och omhändertagande genom att vårdgivarna är ämnesspecialister och de besitter också en lång klinisk erfarenhet. Det är alltid viktigt att utreda orsaken till vårdbehovet innan en rehabilitering påbörjas för att uppnå en så god långsiktig prognos som möjligt. En multidisciplinär diskussion efter en undersökning hos oss säkerställer GHP´s ledord ”kvalitet genom specialisering”.


Följande av våra kliniker erbjuder oral protetik

Våra behandlingar

GHP Specialisttandläkarna har varit verksamma med specialisttandvård i över 30 år. Vi är specialister inom bettfysiologi, endodonti, käkkirurgi, protetik och paradontologi och har lång erfarenhet av specialisttandvård. Vi arbetar med den senaste tandtekniska teknologin och inom koncernen rymmer även GHP Tandteknik som är ett fullservicelaboratorium. Det innebär att vi har hela flödet inom oss och kan därför kvalitetsäkra vaje del.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.