Daniel Benchimol – klinikchef och odontologisk radiolog

Låt oss presentera Daniel Benchimol, ny klinikchef på Capio Specialisttandläkarna i Nacka, sedan sex månader tillbaka. Daniel har varit verksam hos oss som specialist inom odontologisk radiologi sedan 2017. Vid årsskiftet började han arbeta i sin nya roll och kombinerar nu chefskapet med sitt praktiska arbete som radiolog.

– Att bli erbjuden tjänsten som klinikchef var smickrande. Det är en förmån att få vara en del av denna fantastiska verksamhet, säger Daniel Benchimol.

Daniel har tidigare arbetat som klinikchef inom odontologisk radiologi på Karolinska Institutet, där han även fått sin grund-, specialist- och forskningsutbildning. Fram till årsskiftet arbetade han även som odontologisk radiolog på Karolinska Universitetssjukhuset.

Den första tiden som klinikchef på Capio Specialisttandläkarna har varit givande och lärorik.

– Jag får hela tiden sätta mig in i nya uppgifter. Snart har det gått ett halvår och jag känner mig lugnare i min roll. Det finns mycket kunskap på kliniken och jag ser det som min uppgift att få alla att samverka så att vi fortsätter att utvecklas.

Chefskapet och det praktiska arbetet som radiolog ger stor variation i Daniels dagliga arbete. Som radiolog får han remisser till röntgenutredningar som han efter utförande granskar och besvarar. Rollen som klinikchef innebär att förvalta och utveckla kliniken i samarbete med medarbetare, remittenter och patienter. 

– Variationen som rollerna för med sig är stimulerande. Jag älskar mitt yrke som radiolog och tycker att diagnostik är utvecklande. Arbetet som klinikchef tillför ytterligare en dimension till yrket. Att kliva in i välkomnande lokaler varje dag bidrar också till arbetsglädje.

– Vi har en fantastisk arbetsplats, med nya, välanpassade och funktionella lokaler. Ett utvecklingsarbete som startade före jag axlade rollen som klinikchef, som vi nu vidareutvecklar för fortsatt hög trivsel hos medarbetare och patienter. Nu ser Daniel fram emot att fortsätta utveckla verksamheten tillsammans med sina kollegor.

Vi hjälps åt i team och tar vara på varandras kompetenser. Genom att fokusera på var och ens specialistområde kan vi ge patienten den bästa möjliga vården. Det är framgångsreceptet.