Andreas Bousios - Specialisttandläkare

Möt vår nya medarbetare Andreas Bousios, specialisttandläkare inom oral protetik. När han erbjöds tjänsten på vår klinik Capio Specialisttandläkarna på Sophiahemmet, tackade han ja utan att tveka. Det har han inte ångrat en sekund.

– Jag kände direkt att det var en möjlighet jag inte kunde missa. Det verkade vara en trevlig arbetsplats som jag visste hade gott rykte. Det känns otroligt bra att arbeta här, säger Andreas Bousios.  

Karriären tog fart redan 2008, då han började som allmäntandläkare på Folktandvården i Linköping. Efter ett tag nischade han in sig mot protetik. Längre fram dök en ST-tjänst upp och efter ytterligare några år fick han sin legitimation som specialisttandläkare. Nu bidrar han med sin expertkunskap som vår kollega, och trivs mycket bra i sin nya roll. 

– Här på Sophiahemmet är det fantastisk stämning, välkomnande och högt i tak. Det är en klinik med en familjär och harmonisk känsla. Alla hjälps åt, är motiverade och jobbar mot samma mål.

Som specialisttandläkare inom oral protetik behandlar Andreas patienter som kommer på remiss från andra tandläkare. Det handlar ofta om större ingrepp och om att ersätta förlorad vävnad på olika sätt med bland annat tandimplantat, tandbroar eller tandproteser.  

– Som protetiker är det viktigt att man är lyhörd, empatisk och ödmjuk gentemot patienterna. Att man lyssnar in och inte går för snabbt fram. Vi utför stora behandlingar, så det är av största vikt att vi är öppna med vad vi gör, vad som kommer att hända, och vad det kostar.  

Andreas arbetsuppgifter består av allt ifrån konsultation och utredning till terapiplanering och behandling. Därutöver samordnar han behandlingar som utförs av andra specialister.  

– Att arbeta som protetiker är väldigt roligt. Det bästa är när en patient är nöjd och glad, får ett fint leende och kan tugga.  

Nu ser han fram emot att välkomna nya patienter på Sophiahemmet och utvecklas vidare i sin roll som specialisttandläkare. 

– Jag ser fram emot att kunna hjälpa alla patienter som remitteras hit och att utöka samarbetet med andra specialister på området.