Specialisttandläkare Florentia Stylianou

Florentia Stylianou är ny endodontist på vår klinik i Nacka – och hennes höga förväntningar på arbetsplatsen har överträffats med råge.

– Capio Specialisttandläkarna har väldigt gott rykte om sig som specialistklinik. Som nyexaminerad specialist tilltalades jag mycket av tanken på att jobba nära andra specialister, säger hon.

Det täta samarbetet innebär att Florentia och hennes kollegor både ger och får inblick i varandras områden för en helhetsbedömning av patientens behov. Det ger ett öppet och tillgängligt klimat och skapar de bästa förutsättningarna för patientcentrerad vård, menar hon.

– Som specialist jobbar man inom sitt område och då behöver man konsultera varandra med jämna mellanrum, till exempel vid undersökningstillfället eller efteråt genom att titta på röntgenbilderna tillsammans. Patienten är alltid i fokus, understryker Florentia.

Redan som barn visste hon att det var tandläkare hon ville bli – och när det blev dags att välja specialisering var endodonti lika självklart. Florentia lockades av utmaningen i komplexa rotbehandlingar, men framför allt drivs hon av att få hjälpa människor.

Som specialist och kliniker är det viktigt att följa den vetenskapliga utvecklingen. På Capio Specialisttandläkarna erbjuds goda förutsättningar att kombinera det kliniska arbetet med fortbildande insatser och ett vardagligt utbyte av kunskap och erfarenhet kollegor emellan. Varje månad avsätter Florentia tid till att läsa artiklar och nya studier som finns tillgängliga på kliniken.

Jag känner mig lyckligt lottad som får arbeta på en klinik driven av stark vetenskaplig evidens, där man uppmuntras att hålla sig uppdaterad. I min roll som specialist ingår att ge vård, konsulteras, utbilda och hålla sig ajour vilket verkligen främjas här.